Noticias » Soluciones: CRM / Atención al cliente » Transportes

Una eina informàtica desenvolupada a Catalunya millorarà el benestar dels passatgers a l’interior dels avions

El projecte d’investigació ha suposat una inversió d’1 milió d’euros i ha comptat amb el suport de la xarxa de transferència tecnològica TECNIO

Por Redacción CIO-Latino.com
Actualizado el 5 de enero, 2011 - 19.57hs.

El confort dels passatgers del transport aeri ha esdevingut en l’actualitat el factor diferencial decisiu per a les aerolínies amb l’objectiu d’optimitzar la qualitat del servei i captar major nombre de persones usuàries per davant de la competència.

En aquest sentit, un consorci d’empreses catalanes, juntament amb investigadors del Centre Tecnològic per a la Indústria Aeronàutica i de l’Espai (CTAE) de la xarxa TECNIO, han impulsat el desenvolupament d’un avançat software, anomenat Estic.Be, que estudia els aspectes relacionats amb la percepció i el benestar dels passatgers en l’interior dels avions.

El principal objectiu del projecte ha estat la creació d’una eina informàtica que, a partir de l’estudi dels paràmetres físics i fisiològics que intervenen en les sensacions experimentades a l’interior d’un avió –variables tèrmiques, aspectes antropomètrics, ergonòmics, vibro-acústics, etc.-, permeti processar aquesta informació generant un “índex de confort percebut”. Aquest és un element clau en l’optimització del disseny dels interiors de nova generació que marcaran el futur del sector.

A partir d’enquestes realitzades als passatgers, el software Estic.Be procedeix a avaluar la rellevància de cadascun dels paràmetres en la valoració de l’índex de confort percebut pels viatgers en l’interior d’un avió (temperatura, soroll, vibracions, olors i ergonomia dels seients).

Alguns dels nous criteris que faran possible la fabricació d’interiors basats en la psicologia del confort són l’estudi de l’ergonomia dels seients, la recerca d’una arquitectura interior que garanteixi un major espai vital, un hàbitat tèrmicament agradable, una sensació lumínica optimitzada i millors nivells de confort acústic i olfactiu.
ACC1Ó, a través de la xarxa TECNIO, ha finançat un 40% del cost del projecte, que té un pressupost global d’1 milió d’euros, amb l’objectiu de contribuir al creixement i innovació en un dels sectors més prometedors de la indústria del nostre país, afavorint la transferència tecnològica intra-sectorial per al disseny d’interiors més confortables.

Aquest projecte ha estat liderat per un consorci d’empreses catalanes del sector aeronàutic i del transport encapçalat per Ingenería Aeronáutica INGENIA AIE (APPLUS, CIMNE, D.I. ITALDESIGN, IDOM i COMPASS) amb la col•laboració del Centre Tecnològic per a la Indústria Aeronàutica i de l’Espai (CTAE), membre de la xarxa TECNIO.
 

Comentarios: Lo más reciente de 0 comentario(s)

Innovando.biz valora enormemente tu aporte en especial si compartes tus opiniones, puntos de vista y críticas con los demás miembros de nuestra comunidad.
Agrega un comentario
Por favor identifícate aquí para agregar tus comentarios.
Si aún no eres usuario registrado de Innovando.biz, puedes registrarte aquí gratis.

Publicidad

Lo más leído »

Publicidad

Más Secciones »

Hola Invitado